رابیتس

رابیتس چیست؟

از انواع ورق فلزی می‌توان به رابیتس اشاره کرد که حالت شبکه‌ای دارد. این ورق‌های مشبک فلزی از پرس ورق‌های گالوانیزه به دست می‌آیند. از نظر شکل ظاهری چشمه‌هایی که در این ورق‌ها ایجاد می‌شود متفاوت است. این چشمه‌ها می‌تواند دایره‌ای، لوزی، مربعی و یا متوازی الاضلاع باشند. این ورق‌ها از جمله ورق‌های بسیار مقرون به صرفه در بازار هستند و به دلایل بسیار زیادی کاربرد آن‌ها رو به افزایش است.

فرق رابیتس با راویز

احتمالا شما با تلفظ عامیانه بسیاری از واژه‌ها روبرو شده‌اید. گاهی برخی واژه‌ها در میان مردم به خودی خود یا برای سادگی تلفظ تغییر می‌کنند و گاهی این امر مردم را به اشتباه می‌اندازد. رابیتس یا راویز دقیقا یک مفهوم دارد و تنها تلفظ آنها باهم تفاوت دارد.

شاید شما به دنبال فرق رابیتس با راویز باشید و متوجه این تفاوت تلفظ نباشید. برخی از افراد علاوه بر این دو، از واژه رابیس نیز استفاده می‌کنند.

انواع رابیتس (انواع راویز)

این محصول نیز مانند دیگر مصالح ساختمانی انواع مختلفی دارد و دسته بندی‌های مختلفی می‌توان برای آن‌ها در نظر گرفت. انواع راویز را می‌توان بر اساس ستون، چشمه و وزن دسته بندی کرد.

تولید این محصولات نیز در کشور توسط برخی از کارخانه‌ها انجام می‌شود و قیمت آن نیز به دلیل پرکاربرد بودن از اهمیت بالایی برخوردار است.

چشمه رابیتس

در قسمت معرفی راویز به این مورد اشاره کردیم که روزنه‌های بین ستون‌ها یکی از مشخصه‌های اصلی رابیتس‌ها می‌باشد. در ایران این محصولات به صورت دو یا سه روزنه‌ای تولید می‌شوند که اشکال مختلفی دارد. رایج‌ترین شکل در کشور متوازی الاضلاعی است که دو زاویه تند و دو زاویه باز دارد.

بدیهی است هر چه تعداد چشمه‌ها بیشتر باشد، ابعاد آن کوچکتر و میزان هدررفت انرژی کمتر خواهد بود. زاویه‌هایی که برای چشمه‌ها در نظر میگیرند در رابطه مستقیم با میزان جذب انرژی است و این زاویه‌ها با محاسبات تعیین می‌شوند.

رابیتس
رابیتس

ستون رابیتس

تعداد ستون‌های رابیتس‌ از جمله مشخصه‌های مهم آن است که در کاربرد آنها حائز اهمیت است. تعداد ستون‌ها می‌تواند ۹، ۱۱ و ۱۳ باشد. رابیتس ۱۳ ستونه در ایران بسیار رایج است و در صنعت ساختمان سازی از این راویزها استفاده می‌شود. دلیل این امر کیفیت بالای این محصولات است، با اینکه هزینه این نوع راویزها بیشتر است اما به کار بردن آنها بسیار موثر است.

برخی از افراد از راویز ۹ ستونه به جای ۱۳ ستونه استفاده می‌کنند تا سرعت کار بالا رود، اما این کار برای کیفیت کار توصیه نمی‌شود. رابیتس‌های ۱۷ ستونه نیز در جای جای دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی در ساختمان سازی کشور ما چندان استقبالی از این محصول نشده است.

وزن رابیتس

همانطور که قبلا ذکر شد، در تولید راویز از ورق‌های فلزی مختلفی استفاده می‌شود و این ورق‌ها می‌توانند ضخامت‌های مختلفی داشته باشند. هر چه ضخامت ورق بیشتر باشد، وزن راویز نیز بیشتر می‌شود. این محصول را می‌توان از نظر وزن به ۴ دسته سبک، نیمه سنگین، سنگین و فوق سنگین تقسیم بندی کرد.

معماران برای راویزکاری از محصولات مشخصی استفاده می‌کنند و خودشان تعیین می‌کنند که در هر جایی از چه راویزی باید استفاده کرد. لازم به ذکر است وزن راویزها معین نمی‌شود و باید با باسکول اندازه‌گیری شود تا قیمت نهایی محاسبه گردد.

مزایای استفاده از رابیتس

مزایای زیادی برای استفاده و خرید رابیتس وجود دارد که در زیر آن ها را شرح می دهیم:

  • استحکام نسبی به شرط رعایت اصول مهندسی و جوش مناسب
  • سرعت اجرای مناسب
  • اجرای آسان و طرح‌پذیری مناسب (نه مطلوب)
  • فراوانی در بازار و سهولت تهیه آن
  • امکان ایجاد طرح‌های مختلف و مورد نظر مشتری

رابیتس
رابیتس

معایب استفاده از رابیتس

در زیر معایب رابیتس را می شماریم:

  • وزن سنگین سازه
  • لزوم لایه ضخیم گچ در صورت استفاده از ملات گچ
  • بروز ترک‌های فراوان در پوشش نهایی به خصوص در گچ ناشی از اختلاف انبساط حرارتی این محصول فولادی و اندود و یا ارتعاشات ناشی از لرزش ساختمان که حتی منجر به جدایی کامل اندود از این محصول در مرور زمان می‌شود.
  • عدم امکان طرح‌پذیری مطلوب به واسطه محدودیت فضای گچ‌کاری (نیاز به ایجاد جای مانور دست و ماله برای سفیدکار و عدم امکان ایجاد اشکال کوچک، ظریف و مینیاتوری)
  • بروز خوردگی در اجزا شاسی‌کشی خصوصا در محل‌های جوش در نقاط مرطوب و فضای باز در دراز مدت
  • عدم وجود خاصیت آکوستیک و ضد صدا

برای خرید از تولیدکننده رابیتس و خرید رابیتس در تهران با کارشناسان خندان تولز تماس حاصل فرمایید.