انواع روش ساخت الکترود جوشکاری

جوش ارگون چیست و چگونه عمل می کند؟

جوش ارگون چیست و چگونه عمل می کند؟

جوش ارگون با عنوان دیگری نیز در صنایع جوشکاری شناخته می شود این عنوان TIG می باشد در فرایند جوشکاری با دستگاه جوش ارگون در ابتدا گاز های موجود در هوا به وسیله گاز ارگون به بیرون رانده می شود و با این کار از اکسیده شدن الکترود ها در طی فعالیت جوشکار جلوگیری می کند.

در صورت انجام عملیات جوشکاری به وسیله دستگاه جوش ارگون الکترود ها در هنگام فعالیت از بین نمی روند بلکه از آن ها تنها برای ایجاد قوس در تنگستن ها و انجام ظریف کاری استفاده می شود این عملکرد جوش ارگون برتری آن را به نسب دیگر انواع جوش ها مانند جوش قوس فلزی که الکترود ها را در هنگام فعالیت از بین می برد نشان می دهد.

جوشکاران برای پیشبرد دقیق تر فعالیت های خود با این شیوه دقیقا مانند جوشکاری با اشعه اکسی استیلن عمل کرده و از سیم های مختص جوشکاری استفاده می کنند. از این سیم ها به عنوان یک پر کننده در عملیات جوشکاری یاد می شود و به وسیله آن ها دو سطح را به هم متصل می کنند.

همان طور که از نام این دستگاه جوشکاری پیداست می توان به راحتی متوجه شد که گاز مورد استفاده در فعالیت جوشکاری گاز ارگون می باشد. جوشکاران برای آن که بتوانند کار خود را سریع تر و دقیق به اتمام برسانند گاز ارگون را با گاز هلیوم به صورت ترکیبی مورد استفاده قرار می دهند.

ویژگی که ترکیبات گاز هلیوم و گاز ارگون به فعالیت جوش کاری می بخشد قدرت انعطاف پذیری بیشتر و خارج کردن سریع تر گاز های خنثی از محدوده جوش کاری می باشد.

 

گاز ارگون چگونه گازی است؟

گاز ارگون یک نوع عنصر شیمیایی بی اثر می باشد که در جدول تناوبی با نام اختصاری AR و عدد اتمی ۱۸ قرار گرفته است. در تولید این گاز هیچگونه ترکیب اضافی به کار برده نشده و گازی کاملا خالص می باشد. گاز ارگون در دو نوع ارگون ۴۰ و ارگون ۳۶ وجود دارد که در اتمسفر زمین تنها ۱ درصد گاز ارگون یافت می شود و بیشتر حجم آن را گاز ارگون ۴۰ تشکیل می دهد.

گاز ارگون ۳۶ تشکیل شده از واکنش های هسته ای می باشد به همین دلیل در مقادیر بیشتری در سراسر جهان یافت می شود. گاز ارگون کاملا بی اثر بوده و هیچگونه واکنش شیمیایی ندارد به همین دلیل نام آن را از واژه یونانی ارگون به معنای غیرفعال انتخاب کرده اند.

برخی از کاربرد های گاز آرگون:

برطرف کردن حباب های موجود در لامپ ها و پنجره های دو جداره یکی از کاربرد های گاز ارگون می باشد

از دیگر کاربرد گاز ارگون در صنایع تصفیه عنصر زیرکونیوم می باشد. (زیرکونیوم عنصر ۴۰ در جدول تناوبی می باشد)

در برخی از موارد از گاز ارگون برای پاکسازی گاز های حل شده از روی فلز های مذاب استفاده می کنند

از دیگر کاربرد های گاز ارگون می توان به جداسازی کربن از فولاد های زنگ نزن به وسیله این گاز اشاره کرد.

مهم ترین کاربرد گاز ارگون در جوشکاری می باشد. در عملیات های جوشکاری از این گاز به عنوان محافظی برای جلوگیری از اکسیده شدن محل جوش شده استفاده می شود. این گاز هوای خنثی را برای بهتر طی کردن مراحل جوشکاری ایجاد می کند.

شاید تا به حال نام جراحی ارگون پلاسما را شنیده باشید. در برخی از مراحل این عمل جراحی برای باز گشایی عروق انسداد یافته با روش های نوین از گاز ارگون استفاده می شود.