
انواع مفتول های قالب بندی ، آرماتور بندی و موارد اصلی استفاده از آنها
میل گردهای فولادی باید قبل از بتن ریزی، بر اساس طرح و محاسبه، به یکدیگر بسته و یک پارچه شوند تا از جا به جاشدن آنها طی عملیات بتن ریزی تا خودگیری بتن جلوگیری شود. برای بستن دو میلگرد به یکدیگر بیشتر از سیم آرماتوربندی و قالب بندی نرم فلزی با قطر ۱٫۵ میلیمتر استفاده میکنند که اصطلاحا” به این عمل “گره زدن” میگویند.
انواع گرههای متداول مفتول های آرماتور بندی برای بستن دو میلگرد به یکدیگر:
۱- گره ساده(لغزان): گره ساده، متداولترین گره برای اتصال میلگردهای اصلی و فرعی(مونتاژ) در شبکههای افقی مانند سقف و فونداسیون با امکان اجرای سریع است.
۲- گره صلیبی:در مواقعی که به علت استفاده از میلگردهای قطور،تعداد نقاط اتصال کم باشند،برای استحکام بیشتر اتصال میلگردها به یکدیگر،از این گره استفاده میشود.
۳- گره پشت گردنی: در ستونها و تیرها،برای اتصال محکم میلگردها به خاموتها در گوشهها،اغلب از این نوع گره استفاده میکنند.
۴- گره اصطکاکی: در اتصال میلگردها در شبکهها و صفحات قائم(شبکه دیوارهای بتن)،برای جلوگیری از لغزش میلگردهای افقی،از این نوع گره استفاده میشود.
بهترین قیمت مفتول را از فروشگاه خندان تولز بخواهید.
سیم مفتول
سیم مفتول در واقع همان مفتول سیاه میباشد که از فولاد کم کربن یا آهن ساخته شده است و بعنوان سیم آرماتور بندی ، قالب بندی و در ساختمان سازی ها مورد استفاده قرار میگیرد.
کسانی که در بازار آهن به نسبت قدیمی کار قدیمی تر هستند ، مفتول سیاه را با نام سیم مفتول ، مفتول میشناسند که همان خصوصیات را دارد.
سیم مفتول ، مفتول سیاه ، سیم آرماتوربندی یا مفتول آنیل شده از اسامی این محصول است که در صنعت و ساختمان سازی کاربرد ویژه ای دارد ، این مفتول به واسطه این که در ساخت بسیاری از مصالح فلزی دیگر به کار می رود و به عنوان ماده اولیه آنها محسوب می شود با نام مفتول مادر نیز شناخته می شود.
سیم مفتول در ساخت موارد زیر به کار میرود :
- فنرها
- مفتول گالوانیزه
- توری فنس
- توری مرغی
- توری فرنگی
- توری گابیون
سیم مفتول در تمامی این موارد به صورت مستقیم به کار رفته و ایفای نقش میکند اما علاوه بر این ها ، در بسیاری از زمینه ها نیز نقش غیرمستقیم داشته و به کار می رود برای مثال از سیم مفتول در صنعت کشاورزی ، صنعت خودرو سازی و نجاری و … استفاده می شود.
مفتول ها و استفاده از آنها در صنایع مختلف
سیم مفتول یک فولاد نورد گرم صاف و صیقلی است که طول عمر و مقاومت بالایی دارد و معمولاً مقطع آن گرد یا مستطیل است. مفتول ها به صورت کویل یا کلاف، پیچیده و جا به جا می شوند؛ به این صورت که یک دسته مفتول کویل شده به وسیله ی دو تا چهار تسمه ی فولادی به صورت عرضی بسته و به شکل کلاف حمل و نگهداری می شود. قبل از اتصال این تسمه ی فولادی، سیم مفتول باید به اندازه ی کافی فشرده شود. مفتول انواع و اندازه های متفاوتی دارد که از هر کدام به منظور خاصی استفاده میشود.
چگونگی تولید انواع مفتول
مفتول به دو شکل سیاه و گالوانیزه تولید میشود.
مفتول سیاه چیست؟
مفتول سیاه، نوعی مفتول آنیل شده و به اصطلاح پخته شده است که خصوصیات شیمیایی خود را حفظ کرده و ماده اولیه مفتول گالوانیزه را تشکیل میدهد و درنتیجه در تولید توری مش، توری مرغی، توری حصاری، گابیون، توری پرسی، سیم خاردار، زنجیر صنعتی، میخ و غیره کاربرد دارد. به علت رنگ سیاهی که دارد به این نام شناخته میشود. نرم و انعطافپذیر است و مقاومت بالایی در برابر شرایط نا مساعد آب و هوایی دارد از این رو در ساختمان سازی و صنعت نیز کاربرد گستردهای دارد.
مفتول سیاه قابلیت شکل پذیری و فرم گیری دارد و به همین دلیل کار با آن آسان است و در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد. دارای قطر، وزن و اندازههای متفاوت است که هر کدام کاربرد خاصی دارند و از آنها در آرماتور بندی، قالب بندی، عایق بندی، کشاورزی، مجسمه سازی، نجاری، وسایل تزیینی، ساخت سبد زباله، و غیره جهت گره زدن و بسته بندی (عدل بندی) استفاده میشود.
سیم مفتول سیاه در سایزهای ۱.۵، ۲.۵، ۳ و ۴ میلی متری موجود است که به ترتیب در آرماتور بندی، قالب بندی، کشاورزی و نجاری بیشترین کاربرد را دارند.
سیم مفتول گالوانیزه چیست؟
مفتول گالوانیزه همان مفتول سیاه است که با فلز روی پوشیده شده است. به این روش، گالوانیزه شدن گفته میشود که به دو صورت گرم و سرد انجام میشود. طی فرآیند گالوانیزه شدن گرم، فولاد فاقد چربی و اکسیژن را درون روی مذاب قرار میدهند و بر اثر واکنش فولاد و روی ، روکشی آلیاژی از جنس روی ، فولاد را میپوشاند و آن را در برابر خوردگی، زنگ زدگی و شرایط نا مساعد محیطی محافظت میکند. به این نوع مفتول، مفتول گرم گفته میشود.
در روش گالوانیزه شدن سرد، از روی مذاب استفاده نمیشود بلکه فلز روی به وسیلهی جریان الکتریکی و با روش الکترولیز و به وسیلهی جریان الکتریکی سطح فولاد را میپوشاند. در این روش ضخامت فلز روی کمتر از روش گرم است و در نتیجه مفتول سرد، مقاومت کمتری نسبت به مفتول گرم دارد.
مفتول گالوانیزه به علت نقطه ی ذوب بالای فلز روی دماهای بسیار بالا(بیشتر از ۶۰۰ درجهی سانتیگراد) را میتواند تحمل کند.
به علت ضخامت بیشتر فلز روی (zn)، گالوانیزه ی گرم در مقایسه با گالوانیزه ی سرد دارای قیمت بالاتری است.
سیم آرماتوربندی
نوعی مفتول سیاه آنیل شده یا یا به اصطلاح پخته شده است که از حرارت دیدن وایرود به دست میآید و پس از کشش در دمای ۹۰۰ درجهی سانتیگراد و در شرایط خلاء در کورهی آنیل حرارت میبیند. این مفتول نرم و انعطاف پذیر است و قدرت پیچش خوبی دارد که از شکستن آن جلوگیری میکند. در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم است.
مفتول قالب بندی
از این مفتول ها برای بستن دو میلگرد قبل عملیات بتن ریزی ساختمان استفاده میشود تا از جا به جایی میلگردهایی که با آرایش خاص به صورت افقی و عمودی کنار هم قرار گرفتهاند به هنگام بتن ریزی جلوگیری به عمل آید. به عملیات بستن میلگردها، گره زدن یا آرماتور بندی گفته میشود که به وسیلهی انبر انجام میشود. معمولاً از مفتول سیاه ۵/۱ تا ۴ میلیمتر برای گره زدن یا آرماتوربندی استفاده میشود. هر ضخامت درون این محدوده کاربرد خاصی دارد.
معمولاً از ۴ نوع گرهی ساده (لغزان)، گره صلیبی، گره پشت گردنی و گره اصطکاکی برای آرماتور بندی استفاده میشود که هر کدام به منظور خاصی مورد استفاده قرار میگیرند. این گرهها به دو روش ضربدری و کراواتی بسته میشوند.
سیم آرماتوربندی یا قالب بندی به دو صورت تسمه و فابریک در بازار موجود است. نوع فابریک آن نسبت به تسمه نرم-تر و انعطاف پذیرتر است و استحکام و قیمت بالاتری دارد.
دریافت مشاوره رایگان جهت خرید سیم مفتول سیاه و قالببندی
با توجه به اینکه قیمت سیم آرماتوربندی امروز چندبار دچار تغییر شده است، نیاز است جهت اطلاع از شرایط دقیق خرید و دریافت پیش فاکتور با ما تماس بگیرید. مشاورین فروش خندان تولز در دپارتمان مفتول فلزی و سیم مفتول قالب بندی شما را جهت خرید بهصرفه با کاهش قیمت سیم مفتولی به واسطه حذف واسطهها و ارائه مستقیم کالا از کارخانه با قیمت فروش عمده راهنمایی خواهند کرد.