
انبرها
۱ – انبر پرچ
این ابزار ها جایگاهی بین یک وسیله عمومی و غیر عمومی دارند. پرچ کردن کاری پر استفاده نیست اما بسیاری از مردم و البته کسانی که در زمینه ی کارشان است از آن بهره میبرند. انبر پرچ وسیلهای برای چفت کردن همیشگی و ماندگار دو قطعه و سطح با کمک میخی مخصوص به نام میخ پرچ هست. این ابزار با نازلهایی در سایز استاندارد ساخته شده و بعد از قرار گرفتن میخ بر روی آن و گذاشتن ابزار روی سوراخ در سطح کار، با کمک فشار و نیروی دست کار پرچ انجام میشود. انبر پرچ ابعاد بزرگ و کوچک و در چند مدل تک دسته، دو دسته، آکاردئونی و… ساخته میشود.

۲ – انبر قفلی
ترکیبی از یک انبردست و آچار فرانسه شاید تعریف جالبی برای این ابزار باشد. یک وسیله که کار اصلی آن گرفتن محکم و پر قدرت یک قطعه است. انبر قفلی دارای دو فک آج دار بوده و با سایزی نزدیک به آچار فرانسه ساخته میشود. دهانه فک این انبر ابتدا با یک پیچ تنظیم میشود و بعد از گرفتن اولیه قطعه، توسط یک اهرم کوچکتر داخلی یا همان اهرم قفل کننده-رها کننده، قفل میشود و به این ترتیب با نیروی زیادی قطعه بین آن دو فک محکم میشود. بعد از اتمام کار نیز با همان اهرم یا ضامن رهاکننده فک ها باز و از قطعه جدا میشوند. اهرم فک انبر قفلی با دو مکانیزم آلمانی و آمریکایی ساخته میشود که تفاوت آنها در جهت قفل و رها کردن است. در نوع آلمانی، اهرم رو به داخل دستگاه فک را باز و رها میکند؛ در نوع آمریکایی این جهت برعکس است. فکهای این ابزار در ابعاد و مدلهای مختلف و جهت انواع کاربری ساخته میشوند.
۳ – انبر کلاغی
نام این ابزار از شکل دهانه آن که شبیه به منقار کلاغ است گرفته شده است. فک این ابزار طوری ساخته شده یکی از آنها به یک دسته وصل و ثابت بوده و دیگر در طول دسته حرکت میکند و در چند سایز و زاویه دلخواه کاربر قفل میشود. در نتیجه این دو فک در زاویه بین ۴۵ درجه و بالاتر ابعاد کارگیر مختلفی را با تکان دادن دستهها به وجود میآورند و به دلیل امکان تغییر این زوایا، ظرفیت دهانه این انبر گستردگی متعددی پیدا میکند. حال بخاطر طرح خاص و کلاغی این فکها، این انبر آماده گرفتن انواع سطوح، بخصوص قطعات بدون اشکال هندسی درست و فضاهای با دسترسی محدود و تنگ است.
۴ – انبردست
شاید آشناترین انبر در صنعت برای عموم مردم این ابزار باشد. انبردست یار همیشگی در خانه و محل کار و… که بعید است هیچ آدم بالغی تابحال یکبار آن را در دست نگرفته باشد. انبردستهای ابتدایی و گذشته کیفیت بالا و گستردگی کاربری نداشتند؛ اما مدلهای جدید امروزی تنها دو فک کارگیر ساده ندارند، بلکه مجهز به سیم چین، دسته عایق، فک آج دار و …. هم شدهاند. از این وسیله برای کارهای ساده و عادی گرفتن قطعه استفاده میشود و مصرف بسیار بالایی در تمام کشورها دارد. انبردستها بر اساس سایز و طولشان از هم جدا شده و لقب ضعیف و قوی میگیرند. البته که مدلهایی با عنوان فشار قوی نیز وجود دارد که به دلیل جنس مناسب فلزی و عایق برق فشار قوی دستههایش مخصوص کار بار برق ولتاژ بالاست.
۵ – دم باریک
بیل پارویی
یک ابزار و وسیله تا حدی مشابه انبردست که در خیلی از خانهها و جعبه ابزارها وجود دارد. انبر دم باریک نیز از دو دسته اما فک بلندتر و نوک تیزی نسبت به یک انبردست تشکیل شده و این نوک برای گرفتن، پیچاندن و خم کردن قطعات خصوصا در سیمکشی مورد استفاده قرار میگیرد. فک دم باریکها امروزه دیگر تنها به صورت یک میله بلند ساده ساخته نمیشوند؛ در کنار دم باریک معمولی، انبر دم پهن و انبر دم باریک سر کج هم دیده میشود که هر کدام کارایی خاص خود را دارند. از دم باریکها برای دسترسی به فضاهای کوچک و تنگ و همینطور هنگامی که به دقت بیشتری روی سطح کار نیاز است استفاده میشود. سایزهای این انبر هم مثل انبردست بر حسب طول کلی محصول از هم جدا میشود.
بیشتر بدانیم:شیلنگ آبیاری