انواع الکترود از نظر ساخت

انواع الکترود از نظر ساخت

 

الکترود ها در ساخت و تولید دارای انواع و مدل های مختلفی هستند. ۴ نوع الکترود از نظر ساخت وجود دارد که در ادامه به معرفی هر کدام این مدل ها می پردازیم.

  1. انجماد سریع: در ساخت الکترود انجماد سریع ( (Fast Freezing Electrode جوشکاری از کدهای E6010 و E6011 استفاده می شود که هر کدام از دارای ویژگی هایی است که از مهم ترین آنها می توان به مواردی مانند: ایجاد قوس قوی در حین جوشکاری، تولید سرباره های کم و استفاده از آنها در تمام موقعیت های جوشکاری اشاره نمود.
  2. انجماد پر شده: الکترود جوشکاری انجماد پر شده Fill Freezing Electrode از مقدار پوشش و فلاکس سنگینی برخوردار است و به خاطر همین موضوع می توان در حین جوشکاری الکترود را از سرباره خارج کرد و همچنین جوشکاری با جوش های یکنواخت به وجود آرود. در ساخت این مدل از الکترود از کد های E6012 ، E6013 و E7014 استفاده می شود.
  3. چسبان سریع: در ساخت الکترود جوشکاری چسبان سریع Fast Fit Electrode از مقدار پوشش زیادی استفاده می شود و همین موضوع باعث می شود تا نرخ رسوب گذاری در این نوع الکترود بسیار تند و سریع باشد. کدهایی که در نوع از الکترود دارای مصرف و کاربرد بیشتری هستند E6028 و E6027 نام دارند.
  4. کم هیدروژن: الکترود جوشکاری کم هیدروژن Low Hydrogen Electrode یکی از انواع الکترود ها از نظر ساخت است که در تولید آنها از مقدار کمی هیدروژن استفاده می شود که همین عامل باعث می‌گردد تا این نوع الکترود برای جوشکاری فولاد های پر‌کربن گزینه مناسبی باشد. این الکترود در کد های E7018 و E7028 تولید می شود.

الکترود جوش

مراحل تولید الکترود به طور خلاصه عبارتند از:

  • ساخت هسته الکترودها و افزایش انعطاف‌پذیری فلز آن‌ها در صورت لزوم
  • صاف‌سازی و برش فلز الکترود بر اساس اندازه‌های از پیش تعیین شده برای جوشکاری
  • آماده‌سازی مخلوط خشک در میکسر که شامل ترکیباتی چون: سلولز، دی‌اکسید تیتانیوم، منگنز و… می‌شود
  • اضافه کردن پتاسیم سیلیکات به مخلوط خشک آماده شده و قالب‌گیری شارها
  • پوشش شارها با اکستروژن
  • جمع‌آوری الکترودهای آماده شده در داخل سینی و و پخت آن‌ها در کوره
انواع الکترود جوشکاری

چرا الکترود در جوشکاری می چسبد؟

گاهی اوقات ممکن است به خاطر بالا بودن دما و یا ایجاد اختلال در دما دستگاه جوش الکترود به نقطه مورد نظر جوشکاری بچسبد. برای جلوگیری از این کار علاوه بر کنترل دما باید از سیستم خنک کننده دما مناسب استفاده کرد. علاوه بر آن سطح روی ورق یا قطعه و نوک جوش را تمیز می کنیم. هنگام کار باید دقت داشته باشیم که دمای نقطه جوش بیشتر از حد نباشد.

الکترود مناسب برای جوشکاری قوطی

با توجه به اینکه قوطی از انواع پروفیل است همگان جوشکاری قوطی باید دقت بالایی داشت که عملیات جوشکاری با سرعت و دقت بالایی داشته باشد. پروفیل ها از نوع فولاد کم کربن هستند و برای جوشکاری آنها باید از اکترود هایی با ضخامت کمتر ۱ اینچ باید استفاده کرد.

قطر الکترود جوشکاری

الکترود جوشکاری دارای انواع مختلف بر اساس جنس و پوشش و موارد استفاه وجود دارد. یکی از دیگر پارامتر ها برای تقسیم بندی اللکترود ها قطر آنها است. قطر الکترود ها بر دو مدل الکترود دائم و الکترود مقطعی انجام می گیرد که دارای قطر هایی از ۲.۵، ۳.۲۵، ۴ و ۵ میلیمتر هستند. هر چقدر قطر الکترود ها نازک تر باشد سرعت رسوب کمتر است و با الکترود های با قطر بیشتر می توان ورق های ضخیم جوشکاری کرد.

نازکترین الکترود جوشکاری

با توجه به اینکه قطر الکترود ها بر اساس کیفیت و کاربرد جوش مشخص و تولید می شود هنگام جوشکاری باید به ضخامت ورق و قطعه توجه داشت. برای جوشکاری ورق ها نازک بهتر از از نازکترین الکترود استفاده شود تا به سطح و قطعه مورد آسیب وارد نشود.

تفاوت الکترود جوش با سیم جوش

 

مهم ترین تفاوت میان این دو نحوه استفاده و کاربرد آنها و روش جوشکاری است. در جوشکاری های ساده و معمولی از الکترود استفاده می شود و به وسیله الکترود جوش در انواع مختلف انواع فلزات را می توان به یکدیگر اتصال داد. اما در جوشکاری هایی با لایه محافظ گاز مانند co2 و آرگون از سیم جوش استفاده می شود و به عنوان یک قطعه مصرفی است که داخل تورچ جوشکاری قرار گرفته و اتصال را ایجاد می کند.