انبر قفلی چیست؟
انبر قفلی نوعی انبر است که میتوان فاصله بین دو فک آن را توسط پیچی که در انتهای دسته قرار دارد، تنظیم کرده و سپس آن را قفل کرد. این انبرها دارای دو فک هستند که یکی ثابت و دیگری قابل تنظیم است. همچنین دو دسته دارند که دستهها نیز یکی ثابت و دیگری متحرک است. کلیه قطعات و اتصالات آن از فولاد ساختهشده و کاملاً صیقلی بوده و عاری از هرگونه لبههای خشن و تیز هستند. کاربرد اصلی آن برای ثابت نگهداشتن و گرفتن مهره و سرپیچ بهعنوان آچار، ثابت نگهداشتن لوله بهعنوان آچار لوله گیر و یا نگهداشتن اشیا مانند انبردست و یا فشردن دو قطعه به یکدیگر مانند گیره است.زمانی که شما با پیچ و مهرههای فرسوده سروکار دارید و هرلحظه ممکن است که پیچها در هنگام کار بشکنند انبر قفلی به کمک شما میآید و این امکان را برای شما فراهم میکند تا پیچها و مهرهها را بازکنید؛ اما کاربرد آنها بیش از آن چیزی است که شما فکر میکنید. بهوسیله انبر قفلی شما میتوانید برای چسباندن اشیا کوچک استفاده کنید، یا حتی باز کردن زیپهای خراب و یا بستن نشتی لوله رادیاتور تا زمانی که لوله هنوز سرد نشده و کار با آن سخت است.
این ابزار باقابلیتی که دارد بهخوبی در محل ثابتشده و این امکان را به شما میدهد که بهراحتی کارهای فنی خود را انجام دهید. در هنگام کار با انبر قفلی دقت کنید تا فشار وارده زیاد نشود چون ممکن است باعث ایجاد خسارت شود. انبر قفلی برای اولین بار با نام (Vise- grips) توسط ویلیام پترسون در آمریکا اختراع شد.
راویز چه کاربردی دارد ؟
انواع انبر قفلی
انبر قفلی دارای انواع مختلفی است که برحسب نوع کاربرد، این تقسیمبندی انجامشده است. اکثر افراد تصور میکنند که فقط یک نوع انبر در بازار وجود دارد اما خوب است بدانید که آنها انواع مختلفی دارند که برحسب نیاز و کاربرد انبر قفلی میتوانند مورداستفاده قرار گیرند.
انبر قفلی سر فک دار که به آن انبر تسمهای نیز گفته میشود.
انبر مهره گیر که برای باز کردن و بستن مهرههای ششگوش و دیگر انواع مهرهها به کار میروند بدون اینکه به سطح مهره آسیبی وارد شود.
انبر قفلی لوله کور کن (دمباریک): این نوع از انبر قفلی میتواند لولههای مسی نرم را بهراحتی خم کرده، مسدود و آببندی کند.
انبر قفلی کلمپ دار: دهانه این انبر قفلی C شکل است
انبر قفلی فیلتر بازکن
انبر قفلی جوشکاری: در این نوع انبر فکها بهصورت U شکل هستند که امکان اموری مانند جوشکاری، لحیمکاری و پرچکاری و … را فراهم میکنند.
چرا باید از سیم آرماتوربندی استفاده کنیم؟
کاربرد انبرقفلی چیست؟
برای نگهداشتن وسایل مختلف و چرخاندن پیچ هایی که اچار به دلیل رطوبت یا خورده شدن نمیتواند آن را بچرخاند، ثابت نگه داشتن و گرفتن مهره ها، زمانی که با مهره ها و پیچ های فرسوده و خراب سر و کار دارید، با کمک انبرقفلی می توانید آنها را باز کنید.
یا برای نگه داشتن اشیا، برای فشردن دو قطعه به دیگر مانند گیره، یا ثابت نگه داشتن لوله به عنوان آچار لوله گیر، حتی به وسیله انبرقفلی شما می توان اشیای کوچک را به یکدیگر نیز بچسبانید.
این ابزار اولین بار در آمریکا و توسط ویلیام پترسون اختراع شد.
با قابلیتی که در این ابزار موجود است، این امکان را برای شما فراهم می سازد که نیروی خود را صرف چرخاندن امور بکنید و نیازی به نگه داشتن آن نیست و به راحتی می توانید روی وسیله مورد نظر کار کنید و کارهای فنی شما را راحت تر خواهد کرد.
از مزیتهای دیگر انبرقفلی این است که باز و بسته شدن آن به سرعت انجام می گیرد و برای همین باز و بسته کردن پیچ و مهره ها با سرعت انجام می پذیرد.
اما هنگام کار با انبر قفلی دقت کنید که فشار وارده به انبر را زیاد نکنید.
چون سبب ایجاد خسارت خواهد شد.
مشاهده سطل زباله چرخدار
اجزای انبر قفلی عبارتند ا:
دسته ثابت
دسته متحرک
فک ثابت
فک متحرک
اهرم
میله رابط
نکات مهم در هنگام خرید
در هنگام خرید انبر قفلی به نکاتی باید توجه شود که مهمترین آن توجه به Grip(شیار) موجود در فک آن است. این شیارها نشان دهند کیفیت انبرقفلی است. انبرقفلی دارای یک پیچ در پایین دسته خود است که برای بستن فکهای انبر به کار میروند. در هنگام خرید به کیفیت فنر انبر باید توجه شود. انبرقفلیهایی که دارای دسته پهنتر و یا سیلیکونی هستند خوشدستتر بوده و کار با آنها آسانتر است. اکثر انبرقفلیهای موجود در بازار به رنگ استیل بوده اما انواع رنگی آن نیز ممکن است در دسترس باشند. بهتر است قبل از خرید، فکهای انبر را چند بار باز و بسته کنید تا از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. نکته آخر اینکه در هنگام کار با انبر قفلی مواظب دستان خود باشید.