الکترود جوشکاری چیست؟
برای اتصال قطعات، روش های مختلفی وجود دارد. یکی از روش هایی که امروزه در صنایع مختلف برای اتصال دو قطعه کاربرد دارد، جوشکاری است. از جوشکاری برای اتصال دو قطعه استفاده می شود. جوشکاری نیز دارای انواع مختلفی است و به روش های گوناگونی انجام می شود. برای انجام جوشکاری نیاز به وسایل مخصوصی است که از مهم ترین آنها می توان به الکترود جوشکاری اشاره کرد. برای درک بهتر این موضوع ابتدا باید دانست که الکترود جوشکاری چیست؟ و چه انواعی دارد.
الکترودهای جوشکاری در انواع مختلفی تولید شده اند و هر کدام از آن ها در صنعت و کاربرد خاصی مورد استفاده قرار می گیرند. به صورت کلی دسته بندی های مختلفی برای انواع الکترودهای جوشکاری در نظر گرفته شده است که در این مطلب از خندان تولز قصد داریم به صورت کامل تمامی این دسته بندی ها و انواع را مورد بررسی قرار دهیم. اطلاعات کامل و جامعی که در مورد انواع الکترود های مورد استفاده در دستگاه جوش در اختیار شما قرار می گیرد می تواند پاسخ تمامی سوالات شما در این زمینه باشد.
قطعه ای فلزی است که به وسیله آن می توان کار جوش را انجام داد. الکترود جوشکاری از پوشش فلاکس تشکیل شده که جریان برق را از خود عبور می دهد و توسط آمپر بالا، ذوب شده و فضاهای مورد نظر را به یکدیگر متصل می کند. الکترود ها دارای انواع مختلفی هستند که آنها را می توان بر اساس جنس، پوشش و روش ساخت تقسیم بندی کرد. هر کدام از این الکترود ها کاربرد خاصی دارند و برای فلزات با آلیاژ های متفاوت مورد استفاده قرار می گیرند. در یک دسته بندی کلی نیز می توان الکترود ها را به دو نوع مصرفی و مصرف نشدنی نیز تقسیم کرد. در ادامه انواع الکترود جوش را مورد بررسی قرار می دهیم و کاربرد آنها را توضیح می دهیم.
الکترود مصرفی
از انواع الکترودهای جوشکاری است که نقطه ذوب پایینی دارند و در جوشکاری به روش میگ مورد استفاده قرار می گیرند. جنس این الکترود ها از فولاد نرم و فولاد نیکل است. این الکترود ها را الکترود مصرفی می گویند چرا که در فرایند جوشکاری، الکترود تمام می شود. از مزیت های مهم این الکترود جوش، سادگی و سهولت استفاده است. الکترود مصرفی دارای دو نوع روکش دار و بدون روکش است.
- بدون روکش: این الکترودها فاقد هر نوع پوشش هستند و در مواقعی که براساس نوع جوشکاری به الکترود بدون پوشش نیاز داریم از آنها استفاده می کنیم.
- روکش دار: این الکترود ها با توجه به قطر ،می توانند دارای پوشش های مختلفی نیز باشند و دسته بندی آنها نیز بر اساس نوع پوششی که دارند انجام می شوند. از جمله این پوشش ها می توان به اکسیدی، سلولوزی و .. می توان اشاره کرد.
الکترود مصرف نشدنی
این نوع از الکترود ها مقاومت بسیار بالایی در برابر دما داشته و ذوب نمی شوند. اصطلاحا به این الکترود ها نسوز نیز گفته می شود. از این الکترود ها در جوشکاری تیگ استفاده می شود. از مزیت های این الکترود می توان به ذوب نشدن آن اشاره کرد که در حین کار نیاز به تعویض آن نیست. این الکترود ها دارای دو نوع کربن دار و تنگستن هستند.
• الکترود کربن دار: این الکترود ها از کربن و گرافیت ساخته شده اند و در جوشکاری با استفاده از لایه محافظ گاز استفاده می شوند.
• الکترود تنگستن: از تنگستن ساخته شده و مقاومت بسار بالایی دارند. از این الکترود در جوشکاری تیگ استفاده می شود.